Kosgeb Destekleri

Personel Güzergah İzin Belgesi İçin Taşıma Sözleşme Tanımlama

Personel Güzergah İzin Belgesi İçin Taşıma Sözleşme Tanımlama

Personel Güzergah İzin Belgesi başvurusu 1 Haziran 2020 itibarıyla yeni döneme geçiyor. Böylelikle artık Personel Güzergah İzin Belgesi başvurusu yapmadan önce “Taşıma Sözleşme Tanımlama” başvurusu yapılması gerekmektedir.

Vatandaşların daha güvenli ve modern yolculuk yapabilmeleri için uygulamaya koyulan Güzergah İzin Belgesi, bilinen adıyla yol izin belgesi başvurularında yeni bir döneme girildi. Eskiden direk olarak başvuru işlemleri yapılırken artık ilk olarak taşıma sözleşme tanımlama işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemde yine e-tuhim sisitemi üzerinden yapılmaktadır. e-tuhim giriş linkinden sisteme nasıl giriş yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

1 Haziran 2020 tarihinden itibaren Personel Güzergah İzin Belgesi başvurusu yapacak olanların ilk olarak e-tuhim sisitemi üzerinden “Taşıma Sözleşme Tanımlama” başvurusu yapmaları gerekmektedir. Başvurusu onaylanalar daha sonra Güzergah İzin Belgesi Başvurusu yapabilecekler.

Taşıma Sözleşme Tanımlama Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • E-tuhim istemine ana taşımacı taşınacak olan yer bilgisini girip, taşıma sözleşmesini sisteme yükledikten sonra başvuru işlemini yapar.
  • Başvuru İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından incelenip onaylandıktan sonra ana taşımacı tarafından taşıma faaliyetinde kullanılacak olan araşalara ait plakaları tanımlar.
  • Ana taşımacı kendi araçlarıyla beraber alt taşımacılara ait olan servis plakalarını da Taşıma Sözleşmesine tanımlar.
  • Ana taşımacı tarafından alt taşımacılara ait olan araç plakalarını tanımlayacağı zaman Kira Sözleşme bitiş tarihleri girlir ve ardından Elektronik Tek Tip Sözleşme onaylanır.
  • Taşıma sözleşmesine ait olan araçlar taşımacı tarafından istenildiği zaman değiştirilip güncellenebilir. Ayrıca taşımacı plaka ekleyebilir ve istediği plakayı çıkarabilir.

Taşıma Sözleşmesi Onaylandıktan Sonra Güzergah İzin Belgesi Başvurusu

  1. Güzergah İzin Belgesi Başvurusu sırasında araca ait olan taşıma bilgileri otomatik olarak dolu şekilde ekrana gelir.
  2. Seçim listesi üzerinden plakaya ait olan tanımlanan taşıma listesi üzerinden ilgili taşıma bilgileri seçilebilmektedir.
  3. Taşıma bilgileri belge üzerinde bulunmamaktadır. Belge üzerinde yer alan karekod üstünde bulunmaktadır.
  4. Belgede tanımlanmış olan yer bilgileri türetme başvurusu yapılmadan ekleme/çıkarma işlemleri yapılabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.