Kosgeb Destekleri

Bozuk Sicile Kredi Çıkartılır! Kara Listeye Komisyon Karşılığı Kredi İlanları

Bozuk Sicile Kredi Çıkartılır! Kara Listeye Komisyon Karşılığı Kredi İlanları

Son zamanlarda sicili bozuk olanlara ve kara listede olanlara komisyonla kredi çıkartan bazı firmalar sıklıkla karşımıza çıkmakta. Komisyon karşılığında bozuk sicile kredi çıkartacağını söyleyen firmaların çoğu dolandırıcı veya yasal olmayan firmalardır. Bir nevi tefeci diyebileceğimiz bu firmalar paraya ihtiyacı olan vatandaşları kullanmak için kara listeye girenlere kredi çıkartacaklarını söylüyorlar. Yüksek komisyon isteyen ve çok fazla faiz ödemenize neden olan bu firma ve kişilere inanmamalısınız. Yazımızda acil para lazım olanlara bir kaç fikir vereceğiz.

Kara Listede Olanlara Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Kara Listede Olanlara Kredi Veren Bankalar Var mı?

Ziraat Bankası, Halkbank, Finansbank, Garanti Bankası, Denizbank ve Akbank dahil olmak üzere hiç bir banka kara listeye düşen kişilerin kredi kartı ve kredi başvurularını onaylamaz. Sicili bozuk olan kişiler daha önceki ödemelerinden dolayı bankaların sistemlerinde kara listeye girmiş olduklarından dolayı nakit ihtiyaçlarını bankalardan karşılayamazlar. Sicili bozuk olanlar Kredi Kayıt Bürosu’nda kredi notları düzeltilmeden hem kredi çekemezler hemde kredi kartı kullanamazlar. Eğer kredi çekmek isteyen kişi borçlarını kapatır ve aradan 5 yıl geçerse, sicil affından faydalanırsa ve sonrasında kredi notunu yükseltirse bankalardan bir miktar kredi çekebilir ve kredi kartı başvurusunda bulunabilirler. Dağınık borçları kapatmak için ise borç kapatma kredisi çekilebilir. Borç kapatma kredisi bir çok banka tarafından verilmektedir. Bu bankalardan bazıları ise şunlardır;

  • QNB Finansbank
  • Garanti Bankası
  • ING
  • Denizbank
  • Vakıfbank
  • Akbank
  • Aktifbank
  • Kara listede olanlara kredi yazısında detaylı bilgilendirme yapılmıştır.

Kapatma Kredisi Çekerek Borçlarınızı Birleştirebilirsiniz

Eğer bir çok bankada kredi kartı ve krediniz bulunuyorsa kapatma kredisi çekerek borçlarınızı tek bir çatı altında birleştirebilirsiniz. Eğer düzenli bir maaş alıyorsanız çalıştığınız bankaya giderek tüm borçları tek bir kredi ile kapatarak ve yeni çektiğiniz krediyi de düzenli ödeyerek borçlarınızı tek kalem altında toplayabilirsiniz. Bir çok banka borç birleştirme kredisi kullandırmaktadır. Bu bankalara gidip durumunuzu anlatarak başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

Kapatma kredisine başvurduğunuz zaman diyelim toplam borcunuz 50 bin TL ise 60 bin TL kredi başvurusunda bulunursanız 10 bin TL ile de ihtiyaçlarınızı gidermiş olursunuz. Eğer kara listedeyseniz kapatma kredisi çekmeniz mümkün görünmüyor. Bunun için borçlarınızın bulunduğu banka ile görüşerek kredi yapılandırmalarından faydalanmanız ve ödemelerinizi düzenli bir şekilde yapmaya başlamanız size fayda sağlayacaktır. Aksi halde kara listeye girdiğiniz zaman ödemelerinizi de yapmazsanız listeden çıkmanız mümkün değil. Çünkü borçlar ödendikten sonra ortalama 5 yıl sonra kara listeden çıkarılacaksınız. Bu süre zarfında herhangi bir kredi kartı ve kredi başvurunuz olumlu sonuçlanmayacaktır. Borcunuzu ödemediğinizden dolayı kredi notunuz sıfırlanacak ve bankalar başvurularınıza red cevabı verecektir.

Kara Listede Olanlara Kredi Çıkarılır İlanlarına Dikkat!

Kara listeye kredi çıkartılır, kara listeye kredi verenler, kara listeye kredi ilanları gibi bir çok ilanla karlılaşmış olabilirsiniz. Bu ilanlar yasal olmayan ve genellikle dolandırmaya yönelik ilanlardır. Kredi çekeceğim derken hem kendinizi sıkıntıya sokup hemde elinizde olan paradan da olabilirsiniz. Kara listeye kredi çıkarılır diye ilan verenler size kefile gerek olmadığını ve kısa sürede istediğiniz krediyi çıkaracaklarını söylerler. Bu kişiler kredinin aynı gün hesabınıza yatacağını ve bir miktar faiz alacaklarını da ifade ederler. Bu faizi aldıktan sonra ortalıktan kaybolurlar ve sizler de elinizdeki paranızdan olmuş olursunuz.

Kara Listede Olanlara Kredi Çıkarılır İlanları ile Dolandırılmayın!

Dolandırıcılar size kredi çıkarma karşılığında bir miktar komisyon alacaklarını söylerler. Kredi çıkarmadan onaylandığını ve paranın hesabınıza geçmesi için bir miktar para göndermenizi ifade ederler. Bunlara inanmamanız ve yasal bankalar dışında işlem yapmamanızı öneriyoruz. Maddi sıkıntı çeken vatandaşları daha zor duruma sokacak olan bu işlemleri yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Aksi halde kredi çekeceğim diye sevinirken elinizde biriktirdiğiniz paradan da olabilirsiniz.

Komisyon Karşılığı Bozuk Sicile Kredi Çıkartılır İlanları

Eğer bankalardan kredi çekemiyorsanız başka yolu denememenizde fayda var. Çünkü dolandırıcıların tuzaklarına düşebilirsiniz. Dolandırıcılar sizden 500 TL karşılığında kredinizi onaylatacağını söyleyebilirler. Sizlerde eğer bunlara inanarak bu parayı gönderirseniz elinizdeki 500 TL’den olmuş olursunuz. Komisyon karşılığı kredi çıkartılır diye ilan verenler hem dolandırıcı hemde tefecilerdir. Kesinlikle bunlarla iş yapmanız önerilmez.

Peki acil paraya ihtiyacım var ne yapabilirim?

Eğer herhangi bir bankaya giderek vadesiz hesap açtırırsanız bu hesaba avans hesap limiti tanımlanabilir. Bazı bankalar 5000 TL’ye kadar avans hesap limiti tanımlayabilmekte. Buradaki 5000 TL ile ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Dolandırıcıların eline düşmek yerine bu işlemi denemenizde fayda var.

Eğer bir kredi kartınız var ise kartınızdan nakit avans çekeren acil ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Nakit avansı da taksitli çekerseniz taksitlerinizi düzenli ödemelisiniz. Aksi halde bozuk siciliniz sizin kara listeye düşmenize neden olabilir.

Sicili Bozuk Olanlara Aktifbank Kredi Veriyor

Sicili bozuk olanlara Aktifbank  3,40 faiz oranı ile kredi veriyor. Her ne kadar faiz oranı yüksek olsa da dolandırıcıların eline düşmenizden iyidir. Çekmiş olduğunuz krediyi 36 ay taksitlere bölebiliyorsunuz. Ayrıca dosya masrafı olarak ise sadece 50 TL ile 150 TL arasında bir meblağ kesilmektedir. Aktifbank düşük kredi notuna kredi veriyor. Kredi notunuzun düşüklüğüne bakmadan 3,40 faizle 30 bin TL’ye kadar krediyi 36 ay vade imkanı ile kullanabilirsiniz.

Aktifbank Krediye Nasıl Başvurulur?

​Nkolaykredi.com adresinden ya da KREDİ boşluk,TC Kimlik Numaranızı yazıp, 3050’ye SMS göndererek, 40.000 TL’ye kadar kredi başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca Aktifbank N Kolay Kredi ile bankada sıra beklemeden, sayfalarca kağıdı imzalamadan kredi başvurunuzu yapmış olursunuz.

Güncel faiz bilgileri için lütfen Aktifbank ile iletişime geçerek detaylı bilgi alınız. Müşteri temsilcisini arayarak banka yetkililerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Aşağıdaki faiz oranları şuanki ortanlardır. Faiz oranları ise aşağıda belirtilen gibidir;

Kredi Tutarı​​Vade ​​(Ay)Faiz OranıTaksit TutarıKredi Tahsis ÜcretiEfektif Yıllık Faiz Oranı
2.000 TL60% 1,0848,16TL10,50 TL%16,9868
10.000 TL12% 1,89961,23 TL52,50 TL%32,2153
10.000 TL​24%1,89544,90 TL52,50 TL%31,6071
10.000 TL​36% 1,89409,41 TL52,50 TL​​%31,3960
10.000 TL​48%1,89344,05 TL52,50 TL​​%31,2900
10.000 TL​60% 1,89306,65TL52,50 TL​​%31,2270

Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

Kredi notunuzu öğrenmek için bir çok farklı yöntem bulunmaktadır. Findeks.com, banka internet şubeleri ve GSM operatörlerinden SMS göndererek kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Turkcell kredi notu sorgulama sayfasından Turkcell kullanıcıları kredi notlarını nasıl sorgulayabileceklerini öğrenebilirler.

Yorumlar
  1. Ahmet dedi ki:

    Sicili bozuk olanlar nasıl kredi çekebilir?

    1. kosgeb dedi ki:

      Sicili bozuk olanlar için kredi çekme işlemleri ile ilgili yukarıda makalede zaten ayrıntılı bilgi verdik. Makaleyi okursanız detaylı bilgi alabilirsiniz.

  2. Peder dedi ki:

    Güzel gün ! Kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize kısa bir duyuru, şu anda %3 uygun kredi faiz oranı ile kredi planındayız.