Kosgeb Destekleri

Teklif Formu Fiyat Teklifi Örneği – Pdf, Excel ve Word 2024

Teklif Formu Fiyat Teklifi Örneği – Pdf, Excel ve Word 
2024

Teklif formu nedir ve nasıl düzenlenir. Fiyat teklifi örneği excel, pdf ve word formatlarında yayınlanarak ve nasıl indireceğiniz ve düzenleyeceğiniz gösterilmiştir.

Fiyat teklif formu , satış işleminden önce müşterilere sunulan forma denir. Bu formda yapılan yapılan işin şekline göre formun içeriği farklılık gösterse de satılan ürünler, hizmet türü, sayısı, müşteri bilgiler ve ücret bilgileri yer almaktadır. Teklif formu sade ve açıklayıcı bir şekilde doldurulmalıdır. Mal veya verilecek olan hizmet için doldurulan bu formda bir çok ayrıntı yer almaktadır. Formda satıcının satacağı mal veya hizmetin adını, türünü, sayısını, ücretini, vergisi

Fiyat teklifi yapılmasındaki amaç teklifi yapan kişinin satış yapması, teklifi alan kişinin ise hizmet almasıdır. Hazırlanan teklif formu açıklayıcı bir şekilde net olarak doldurulmalıdır. Fiyat teklifi yapacak olan şirketin dikkat etmesi gereken bir çok konu vardır. Formda kesinlikle bir yanlışlık olmamasına, bilgilerin doğru girilmesine, fiyat, kdv ve hizmetlerin doğru bir şekilde doldurulmasına özen gösterilmelidir. Fiyat teklifi yapılan kurum teklifi kabul ettiği zaman formda yazılan hizmetler verilen fiyatlarlandırma üzerinden uygulanacaktır. Fiyat teklifi örneği ile nasıl dolduracağınıza ve dikkat etmeniz gereken noktalara göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Fiyat Teklif Formu Nedir?

Şirketlere veya şahıslara iş teklifinde bulunulduğu zaman kullanılan forma fiyat teklif formu denir. Bu formu işletmeler kendi ihtiyaçlarına göre düzenleyip doldurarak fiyat teklifinde bulunurlar. Bir firmanın veya kurumun bir hizmet veya malzeme alımı olduğu zaman işi yapacak olan firma fiyat teklif formu ile başvuruda bulunur. Fiyat teklifi formu üzerinde firma bilgileri, adres bilgileri, tarih, malzeme veya hizmet cinsi ve özellikleri, miktar ve fiyat ve teklif yapılan firma bilgileri yer alır. Örnek vermek gerekirse bir firmanın ihtiyacı olan malzeme için işi yapacak olan firma teklif formu ile başvurarak işin adetini, yapacağı ücreti ve ayrıntılarına bu resimli formda yer verir.

Teklif Formu Örneği

Fiyat teklif formu örneğinde gördüğünüz gibi firma bilgileri ürün adı, ürün kodu, miktar, birim, birim fiyat ve toplam fiyat yer alıyor. Formun alt kısmında ise toplam fiyat, KDV, iskonto, en altta ise teslimat süresi, ödeme şekli gibi bilgiler bulunmaktadır.

Teklif şablonu doldurulurken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmasıdır. Yanlış doldurulacak olan bilgiler firmayı zora sokabilir. Hizmeti alacak olan kurum karışıklık olmadan forma baktığı zaman alacağı hizmeti, adetini ve ücretini anlamalıdır. Ayrıca müşteriye verilecek olan hizmetin kalemleri ve ücreti doğru bir şekilde yazılmalı ki müşterinin kafası karışmasın ve eğer teklif uygun olursa hizmeti satın alabilsin.

Fiyat Teklif Formunda Hangi Bilgiler Yer Alır?

Fiyat teklif formunda firma bilgileri, müşteri bilgileri, miktar, açıklama, birim fiyatı, tutar, adres bilgileri, malzeme cinsi ve özellikleri, teklif tarihi, işçilik ücreti kdv gibi bilgiler yer alır.

Firma Bilgileri: Teklif formunu hazırlayan firmaya ait bilgiler.
Müşteri Bilgileri: Teklifin yapıldığı müşteriye ait bilgiler.
Adres ve İletişim Bilgileri: Teklifi yapan ve teklif yapanın adres ve iletişim bilgileri.
Hizmet / Ürün: Verilecek olan hizmet veya satılacak olan ürün bilgisi.
Miktar / Adet: Verilecek olan hizmet veya satışı yapılacak olan malzemelerin miktarı.
Birim Fiyatı: Hizmet veya ürünün adet fiyatı.
KDV: Kdv bilgileri.
İndirim: Herhangi bir indirim uygulanacaksa yapılan indirim.
Toplam Tutar: Hizmet veya ürünün toplam fiyatı.

Verilen hizmet veya satılacak olan ürünlerin ayrıntılarına göre teklif formunu dolduran istediği eklemeleri yapabilir.

Müşteri teklif formuna baktığı zaman hangi hizmet ve hangi ürün için ne kadar ücret ödeyeceğini, ne kadar kdv ödeyeceğini, toplam fiyatı ve yapılan indirimleri forma baktığı zaman açık bir şekilde görmelidir.

Fiyat Teklifi Hazırlama

Fiyat teklifi hazırladığı zaman firma vereceği ürün veya hizmetin karşılığında müşteriye bir fiyat belirlemektedir. Müşteri uygun gördüğü taktirde firmadan hizmeti veya ürünü alır. Fiyat teklifi ticari faaliyetlerde bulunan kurumlar için çok önemlidir.

Özellikle devlet kurumları ve belediyeler ürün veya hizmet alacağı zaman fiyat teklifleri alırlar. Firmalar tarafından verilen teklifler incelenerek uygun teklif veren firma ile anlaşılır. Hizmet veya ürün satan firmalar satış yapacakları zaman teklif formunu hazırlarken çok dikkatli olmalı. Bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmelidir. Aksi halde formda yanlış yazılan bilgiler firmaya zarar verebilir. Fiyat teklifi hazırlamak için dilerseniz exceli kullanabilirsiniz. Aşağıdaki şablonları kullanıp üzerinde düzenlemeler yaparak da fiyat teklifi formunu oluşturabilirsiniz.

Bir çok firma artık müşterilerine fiyat teklifinde bulunuyor. Müşteriler verilen teklifi uygun görmeleri halinde ürün veya hizmeti alıyor. Eğer verilen teklif kafa karıştırıcı ve uygun olmadığı zaman müşteri kazanmak zor oluyor. Açıklayıcı ve kaliteli bir şekilde hazırlanan teklif formu müşteriyi ikna etmeye de yarayacaktır.

Fiyat Teklifi Örneği PDF

Fiyat teklifi örneği PDF formatında indirilip, istenilen şekilde düzenlenerek teklifte bulunulabilir. Şirketin logosu, şirket bilgileri, ürünler, birim, adres bilgileri, ücret ve diğer bilgiler eksiksiz doldurularak teklif formu hazırlanabilir. Hazırlanan teklif formu ile müşteriye teklifte bulunulabilir. Müşteriyi ikna etmek için açıklayıcı bir şekilde formu doldurarak gerekli bilgileri vermelisiniz. Müşteri sizin hazırladığınız teklif formunu inceler ve eğer uygun görürse hizmet veya ürünü sizden satın almaya karar verir. Satışları arttırmak için teklif formu çok önemli bir unsurdur. Aşağıda fiyat teklifi formu pdf formatında paylaşılmıştır. Bu formları indirerek gerekli düzenlemeleri kendinize göre yaparak teklifte bulunabilirsiniz. Fiyat listesi örnekleri aşağıda verilmiştir..

Fiyat Teklif Formu PDF Fiyat Teklifi Örneği

Fiyat Teklifi Formu Excel

Teklif formu genellikle excel üzerinden oluşturulur. Excel üzerinden oluşturulduktan sonra PDF veya Word dosyalarına çevrilebilir. Sizde müşterilerinize fiyat teklifi verecekseniz formu excel üzerinden oluşturarak hazırlayabilirsiniz. Excel üzerinden oluşturulmuş olan fiyat teklifi örneğini aşağıdan indirerek üzerinde gerekli düzenlemeleri yaparak müşterinize teklifte bulunabilirsiniz.

1- Fiyat Teklif Örneği Excel
2- Teklif Formu Excel
3- Fiyat Teklifi

Fiyat teklif formunu excel üzerinden tamamen siz hazırlamak istiyorsanız Excel Eğitmeni Ömer BAĞCI youtube kanalında yayınlanan Excel teklif formu hazırlama videosunu izleyebilirsiniz. Eğitimi aldıktan sonra sizde müşterilerinize özel teklif formlarını excelden hazırlayabilirsiniz.

Fiyat Teklifi Örneği Word

Fiyat teklifi formu word dosyası olarak da hazırlanabilmektedir. Teklif formu word dosyasında firma bilgileri, iletişim bilgileri, ürün veya hizmet adı, miktarı, fiyatı, kdv, yapılan indirim gibi bilgiler yer almaktadır. Hazırlanan teklif formuna istenilen bilgiler eklenebilir. Formun daha açıklayıcı olabilmesi için herşey net bir şekilde girilmelidir. Müşteri teklif formuna baktığı zaman alacağı ürün veya hizmetin ne kadara mal olacağını anlamalı. Teklif formu örneğine bakarak sizde nasıl hazırlayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Teklif Formu Word

Boş Teklif Mektubu Örneği MEB

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün daha önceden paylaşmış olduğu teklif mektubu örneğine buradan ulaşabilirsiniz.

İnşaat Teklif Formu Nasıl Hazırlanır?

Bir ihaleye inşaat teklifi excel ile hazırlanabilir. İnşaat teklifinde bulunmak isteyenler AMP yazılımın ayrıntılı olarak yayınladığı Bir İhaleye İnşaat Teklifi Nasıl Hazırlanır? videosuna göz atabilir.

Sipariş Formu Örneği

Sipariş formu mal alacak olan kişilerin toptancı veya perakendeciden mal almak için kullandıkları formdur. Satıcıdan fazla sayıda ürün almak isteyen işyerleri ayrıntılı olarak sipariş formunu doldurabilirler. Matbaalar firmalar için sipariş formları basmaktadır. Sipariş formunda firma bilgileri, tarih, adres, ürün adı, birim, miktar, fiyat, ve tutar gibi bilgiler yer almaktadır. Sipariş formu örneğini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Sipariş Formu Örneği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.