Kosgeb Destekleri

KOSGEB uzaktan eğitim ile girişimcilik belgesi nasıl alınır? (e-Devlet)

KOSGEB uzaktan eğitim ile girişimcilik belgesi nasıl alınır? (e-Devlet)

KOSGEB girişimcilik belgesi uzaktan eğitim ile e-Devlet üzerinden giriş yaparak alınabilmektedir. Peki girişimcilik sertifikası nasıl alınır kosgeb uzaktan eğitim geçme notu kaç genç girişimciler sonucu e devletten öğrenebilir mi kosgeb başvurusu ve belge yenileme nasıl nereden yapılır belge alındıktan sonra uygulamalı sınav ne zaman yapılır?

İş yeri kurmak isteyenler veya iş yeri olup ta KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyenlerin girişimcilik belgesi alması gerekmektedir. Artık girişimcilik belgesi e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra uzaktan eğitim ile alınabiliyor. Oturduğunuz yerden online eğitimi tamamlayarak girişimcilik sertifikasını alabilirsiniz. KOSGEB girişimcilik belgesi için iki türlü eğitim bulunmaktadır. Bu eğitimler Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimleri olarak ikiye ayrılmaktadır.

Cep telefonu, bilgisayar veya tabletinizden bağlanarak vakit kaybetmeden girişimcilik belgesi almak için eğitimlere katılabilirsiniz. KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamladıktan sonra oluşturulan girişimcilik sertifikası e-Devlet üzerinden yazdırılabilmekte. Dilediğiniz zaman her bir eğitim için ortalama 5 saat ayırarak eğitimlerinizi tamamlayıp elektronik ortamda hazırlanmış olan belgeye sahip olabilirsiniz. Belgeyi aldıktan sonra KOSGEB’in hibe ve desteklerinden faydalanma imkanınız olacak. Girişimci eğitimlerini tamamlayıp sertifikayı almadan destek ve hibelerden faydalanamazsınız. KOSGEB uzaktan eğitim olarak 2 farklı eğitim vermektedir. Bunlar Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimleridir. Bu iki eğitimi alan girişimcilere Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65.000 TL’ye kadar destek veriliyor.

Kuaför, lokanta ve kasap benzeri iş alanları için Geleneksel Girişimcilik Eğitimi almanız yeterli olacaktır. Fakat imalat sektöründeki bir iş için desteklerden faydalanmak istiyorsanız İleri Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerekmektedir. İş yeriniz hangi nace kodundaysa

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Kursu Başvuru Formu 2024

KOSGEB den girişimcilik belgesi için artık sınıf ortamında eğitim almaya gerek yok. Online eğitim videolarını izleyerek belgeye sahip olmak mümkün. Eğitimlerin tamamlanmasının artından girişimcilik sertifikası e-Devlet sistemine eklenmektedir. İstenildiği zaman belge buradan yazdırılabilir. Eğer boş vaktiniz varsa 5 saat gibi ortalama bir zaman ayırıp eğitimlere hemen başlayabilirsiniz.

KOSGEB e-Devlet Belgesi Belgesi Nasıl Alınır?

KOSGEB Girişimcilik Belgesi

KOSGEB girişimcilik belgesi eğitimlerine katılabilmek için e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra hangi eğitime katılmak istiyorsanız EĞİTİME BAŞLA diyerek başlayabilirsiniz. Eğitim sonucunda sertifikanız e-Devlete yüklenecektir. Aşağıdaki adımları takip ederek eğitimlere katılım sağlayabilirsiniz.

  • Buradaki linke tıklayarak Online Girişimcilik Eğitimleri sayfasına gidin,
  • Açılan sayfada sağ üst kısımda bulunan Giriş Yap linkine tıklayın,
  • e-Devlet ile Giriş butonuna tıkladıktan sonra TC. ve şifreniz ile giriş yapın,
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfayı aşağı doğru çekerek Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimleri alanlarına ulaşabilirsiniz,
  • Burada hangi eğitimi almak istiyorsanız EĞİTİME BAŞLA butonuna tıkladıktan sonra eğitime kayıt butonuna tıklayıp kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra eğitime başlayabilirsiniz.

e-Devlet KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Sorgulama Nasıl Yapılır?

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Sorgulama

Tamamlamış olduğunuz eğitimin sertifikası E-devlet sistemine yüklenecektir. Belge sorgulama işlemi için sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları takip ediniz;

  1. Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama linkine tıklayıp e-Devlet bilgilerinizi yazarak sisteme giriş yapın,
  2. Uygulamaya git butonuna tıklayarak aldığınız eğitimler sonucunda oluşturulan girişim belgelerine ulaşabilirsiniz,
  3. Dilediğinizde girişimcilik belgesini buradan yazdırabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Ne İşe Yarar?

Girişimcilik belgesi, KOSGEB tarafından kendi işini kurmak isteyenlere işlerini daha başarılı yönetebilmeleri için verilen eğitimler sonucunda oluşturulan bir belgedir. KOSGEB tarafından verilen hibe ve destekler için girişimcilik sertifikasının bulunması gerekliliği vardır. İş kuracak olan kişilerin alınan destekleri sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmeleri için bu eğitimler düzenlenmektedir.

Girişimcilik eğitimleri artık uzaktan eğitim olarak düzenlenmektedir. Zaman ve mekan farketmeksizin katılabileceğiniz eğitimlerin sonucunda adınıza düzenlenmiş olan girişimcilik belgesi e-Devlet sistemine eklenir. İstediğiniz zaman sisteme giriş yapıp girişimcilik sertifikasını yazdırabilirsiniz. KOSGEB sizden istenen belgeler arasında girişimcilik belgesi de isterse, eğitimlere katılıp belgenizi oluşturabilirsiniz. Eğitimi bitirdikten sonra elektronik ortamda belge oluşturulur ve sisteme yüklenir.

Kosgeb Girişimcilik Eğitimi

Kosgeb girişimcilik eğitimi daha önceden örgüm eğitim olarak verilirken, şimdi uzaktan eğitim ile e-devlet üzerinden giriş yapılarak bu eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi olmak üzere iki eğitimden oluşmaktadır. Geleneksel Girişimcilik Eğitimi alınmadan İleri Girişimcilik Eğitimi alınmamaktadır.

Geleneksel Girişimcilik Eğitimi

Geleneksel girişimcilik eğitimi toplamda 8 bölümden oluşmaktadır.

  1. Girişimcilikte Temel Kavramlar
  2. Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma/Geliştirme
  3. Yapılabilirlik Analizi
  4. İş Modelleri, Müşteriler, Değer Önerileri ve Gelir Kaynakları
  5. Ekonomi, Endüstri, Rekabet ve Müşteri Analiz
  6. Hukuki Altyapı
  7. Girişimin Etik Temelleri
  8. Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi

İleri Girişimcilik Eğitimi

Yorumlar
  1. Umut dedi ki:

    Girişimcilik belgesi almak için KOSGEB’e gitmiştim. İnternetten alacağımı söylediler

  2. Uğur dedi ki:

    KOSGEB girişimcilik belgesi online alınıyor muş şimdi öğreniyorum 🙂

  3. Banu dedi ki:

    Sadece 16 ders ile girişimcilik belgesi aldım

  4. kübra dedi ki:

    ev yemekleri yapabileceğim lokanta açmayı düşünüyorum NACE kodu nedir?

  5. Yasin çoban dedi ki:

    Ağ yönetimi ad sunucu hatası veya belirtilen format desteklenmiyor, diye bi yazı geliyor ders videosu oynatılmıyor,sorun nedir acaba