Kosgeb Destekleri

TKDK Desteklenen İller 2024 (Kırsal, Dağlık, Orman Köyleri Listesi)

TKDK Desteklenen İller 
2024
 (Kırsal, Dağlık, Orman Köyleri Listesi)

Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen iller 2024 , Kırsal Alan, Dağlık Alan ve Orman Köyleri listesi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından uygulanan IPARD II Programı çerçevesinde uygun bulunan projelere hibe desteği sağlanmaktadır. Süt üretimi, büyükbaş hayvan çiftlikleri, arıcılık, kırsal turizm, su ürünleri gibi bir çok sektöre hibe desteği verilmektedir. Türkiye’de TKDK desteklerinden faydalanan 42 il bulunmaktadır.

TKDK Kırsal Alan Listesi

31 Aralık 2012 tarihli adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre nüfusu 20.000’den az olan belediye ve köyler TKDK tarafından Kırsal Alan Listesine eklenmiştir. Kırsal alan listesine eklenen bölgelerde yaşayan yatırımcıların projelerine TKDK tarafından hibe ve destek verilmektedir. TKDK Kırsal Alan Listesi linkine tıklayarak listeye ulaşabilirsiniz.

TKDK Dağlık Alan Listesi

TKDK tarafından dağlık alanların değerlendirilmesi için hibe desteği verilmektedir. Yatırımcılar çağrı dönemlerinde projeleri ile birlikte il koordinatörlüğüne başvuruda bulunarak projelerini sunabilirler. Aşağıdaki listelerde dağlık alan listesinde yer alan bölgeler belirlenmiştir.

500-1000 Metre Arası (%17 Eğimli) Dağlık Alan Listesi1000 Metre Üstü Dağlık Alan Listesi

TKDK Orman Köyleri Listesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu tarafından orman köyleri için verilen hibeler ve destekler bulunmaktadır. Türkiye’deki Orman Köyleri için oluşturulan listede yer alan köyler destek ve hibelerden faydalanabilirler. Listede yer alan köyler için proje oluşturularak başvuruda bulunulabilir. Orman köyü listesi aşağıda verilmiştir.

TKDK Orman Köyleri Listesi linkine tıklayarak listeye ulaşabilirsiniz.

TKDK Desteklenen İller 2024

TKDK tarafından desteklenen 42 ile 2024 yılında da IPARD II kapsamında desteklemeler verilecektir. Verilen desteklerden faydalanabilmek için ilk olarak projenin desteklenen ilde yapılması gerekiyor. tkdk hangi illerde var? Çağrı dönemlerinde uygun proje ile başvuruda bulunarak TKDK desteklerinden faydalanmak mümkündür.

TKDK Desteklenen İller

TKDK tarafından desteklenen illerin listesi ;

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat

TKDK Tarafından Desteklenen Sektörler

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen bir çok sektör bulunmaktadır. TKDK tarafından yatırımcılara hibe destekleri verilmektedir. Çağrı dönemleri içerisinde yatırımcılar projeleri ile hibe ve desteklerden faydalanmak için başvuruda bulunabilirler. TKDK’nın desteklediği 42 il bulunmaktadır. Bu illerde yaşayan yatırımcıların projeleri onaylandığı zaman TKDK tarafından verilen desteklerden faydalanabilirler. İşte TKDK tarafından desteklenen tedbirler ve sektörler.

101- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

  • Süt Üreten Tarımsal İşletmeler
  • Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler
  • Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler
  • Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler

103- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

  • Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

201- Tarım-Çevre İklim ve Organik Tarım Tedbiri

  • Toprak Örtüsü Yönetimi ve Toprak Erozyonu Kontrolü

202- LEADER Yaklaşımı Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması

  • LEADER Yaklaşımı-Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması

302- Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme

  • Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi
  • Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
  • Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri
  • Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği
  • Makine Parkları
  • Yenilebilir Enerji Yatırımları

TKDK desteklemelerinde ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız olursa İlk Koordinatörlüklerine uğrayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Buradan koordinatörlüklerin adreslerine ve telefon numaralarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca 444 85 35 numaralı yardım masasını arayabilirsiniz.

TKDKTKDK tarafından verilen devlet desteğinden faydalanmak isteyenler eğer desteklenen illerde yatırım yapmak istiyorlarsa çağrı dönemlerini takip etmeliler. Çağrı ilanlarını takip ederek çağrı dönemi içerisinde uygun bir proje ile başvuruda bulunarak devlet desteklerinden faydalanılabilir. Yatırımın yapılacağı il dışında yapılan başvurular geçersiz sayılır.

Yorumlar
  1. Erol dedi ki:

    TKDK Desteklenen İller arasında Afyon olduğunu bilmiyordum. Bu güzel haber 🙂